De goedkoopste autoverzekering afsluiten wanneer je net je rijbewijs hebt

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je rijbewijs gehaald! Hopelijk heb je ook meteen een auto tot je beschikking zodat je de vaardigheden die je geleerd hebt direct verder kan ontwikkelen. Door veel auto te rijden krijg je meer en meer rijervaring en veroorzaak je minder snel een ongeluk. Misschien kun jij al goed rijden, maar autoverzekeringsmaatschappijen beredeneren wel zo. Een beginnend bestuurder behoort tot de risicogroep, je hebt daarnaast nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Ben je ook net pas 18 geworden? Dan valt het met deze gegevens niet mee om een goedkope autoverzekering te vinden. Een autoverzekering voor 18-jarige is helaas altijd duurder dan wanneer je een jaartje of dertig bent. Dit komt omdat je jonge leeftijd ook als risico gezien wordt bij de verzekeringsmaatschappijen.

Hoe vind je nu de goedkoopste autoverzekering?

Je hebt eerst een hele smak geld betaald voor je rijlessen, nu heb je van je laatste centen een auto gekocht en dan moet je nog een autoverzekering afsluiten. Helaas ja dat is verplicht. Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan is verplicht om daarvoor een minimale WA autoverzekering voor af te sluiten. Doe je dit niet dan ontvang je spoedig een boete van de RDW. Wanneer je niet verzekerd rondrijdt en je schade veroorzaakt aan een ander, moet je dit uit eigen portemonnee betalen. Wanneer er ook nog eens letselschade is ontstaan tijdens het ongeluk, dan kan dit aardig in de papieren lopen. Niet onverzekerd rondrijden dus. Je kunt beter je gegevens invullen in de vergelijker op Overstappen.nl. Een goedkope autoverzekering op Overstappen.nl vinden is namelijk eenvoudig. We leggen je uit hoe dat in z’n werk gaat.

Autoverzekeringen vergelijken op Overstappen.nL, hoe werkt dat?

Het kan wel gezegd worden dat het afsluiten van een autoverzekering maatwerk is. De autoverzekeringsmaatschappij houdt bij het vaststellen van een premie rekening met je leeftijd, het aantal schadevrije jaren, je woonplaats en de soort auto die je rijdt. Voor iedereen valt die premie dus anders uit. Daarom is de goedkoopste autoverzekering ook voor iedereen anders. Dit komt omdat elke autoverzekeraar andere voorwaarden hanteert. Wanneer jij je persoonlijke gegevens invult in de vergelijker dan komen de voor jou voordeligste autoverzekeringen op een rijtje te staan. Overstappen.nl is volledig onafhankelijk doordat alle 28 aangesloten autoverzekeringsmaatschappijen dezelfde kosten betalen wanneer er een autoverzekering afgesloten wordt via de vergelijker. Het maakt voor overstappen.nl dus niet uit of je een autoverzekering afsluit bij FBTO of bijvoorbeeld bij Centraal Beheer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *