Waarom is het verstandig om je nieuwe auto te importeren?

Tweedehands auto’s uit het buitenland zijn razend populair. Het aantal auto’s dat we importeren uit andere landen blijft toenemen, Maar hoe komt dat?

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er al ruim 98.000 gebruikte auto’s uit het buitenland gehaald, blijkt uit de laatste cijfers van de Bovag. Alleen al afgelopen maand ging het om ruim 17.300 auto’s, een stijging van 23,5 procent.

Mismatch

Paul de Waal van de Bovag vertelt ons: “De vraag naar auto’s uit het buitenland is groot, dat komt omdat het aanbod van tweedehands auto’s in Nederland niet overeenkomt met wat kopers zoeken. Er is een mismatch.”

Polo of Clio

Nederlanders zijn vooral op zoek naar een compacte auto. Dan kun je denken aan een Audi A1, een Mini Cooper, een Volkswagen Polo of een Renault Clio. Het meest wordt gezocht naar een model op benzine en maximaal vier jaar oud. Maar dit type auto’s zijn hier maar beperkt leverbaar.

Dat komt omdat de markt voor tweedehands auto’s in Nederland voor een groot deel gevuld wordt uit de leasemarkt. En de reden hiervoor is dat veel van deze auto’s gebruikt worden vanwege hun gunstige bijtelling, mede daar om rijden er relatief veel diesels en hybriden rond. Maar juist aan dat type auto is weinig behoefte. Paul de Waal vertelft ons: “Nu die auto’s op de markt voor gebruikte auto’s komen, is er amper vraag naar bij particulieren.”

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/ 

Veel Nieuwe kentekens op de weg

Compacte auto’s worden massaal uit het buitenland geïmporteerd door particulieren, maar vooral ook door autohandelaren en bedrijven die zich in import gespecialiseerd hebben.

Deze auto’s moeten vervolgens op kenteken worden gezet bij de RDW. Daar wordt gekeken naar de papieren, of een auto schade heeft, en wat de waarde van de auto is. In 2011 werden 90.000 auto’s uit het buitenland geïmporteerd, in 2016 waren dat er al meer dan 179.000. En voor 2017 worden nog hogere aantallen verwacht.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

Prijs

Een tweedehands auto is natuurlijk niet meer zoveel waard als een nieuw model, maar daarom betaal je ook minder BPM wanneer de auto wordt ingevoerd in Nederland. Tevens heb je ook meer kans op een goed geprijsde aankoop, dit komt hoofdzakelijk omdat het aanbod in het buitenland groter is. Bijvoorbeeld in Duitslands zijn veel goed geprijsde auto’s te vinden.

Steeds meer particulieren weten hun weg naar het grote aanbod aan voordelige importauto’s te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *